Welkom op de site van Mas le Canton

De volgende pagina’s bevatten een samenvatting van de informatie die u vindt in de originele Franse versie van onze site (hier vindt u ook foto’s, diaporama’s en video’s van het terrein)

‘Le Grand Mas’ aan de voet van de Mont Brion
‘Le Grand Mas’ aan de voet van de Mont Brion

MAS DU CANTON

 

Wij heten u hartelijk welkom en garanderen u een comfortabel verblijf


Op een terrein van 8 ha, midden in de natuur, aan de voet van de Mont Brion, in het zuiden van de Cevennes, bieden wij u drie comfortabele gîtes aan (de grote gîte, ‘Le Grand Gîte’ biedt plaats aan 12 tot 16 personen, in de middelste gîte, ‘Le Cantou’ is plaats voor 6 tot 10 personen, en de kleine gîte, ‘La Clède’, heeft ruimte voor 2 tot 6 personen). Verder beschikken we over een multifunctionele ruimte van 60m2 waar u kunt pingpongen, dansen of bijvoorbeeld een seminar organiseren.

 

het ‘pétanque’ terrein en de ligweide, het zwembad en de sauna
het ‘pétanque’ terrein en de ligweide, het zwembad en de sauna

Ter ontspanning kunt u van half-april tot half-oktober gebruik maken van ons buitenzwembad (9x5m). Het zwembad wordt verwarmd door de zon. Door een afneembare overkapping is het zwembad in iets koelere periodes ook nog lekker warm. Ook bieden wij u een sauna, een hometrainer, een ‘pétanque’ terrein, een badmintonveld, een tafelvoetbalspel en een grote multifunctionele ruimte.

De zuidzijde van ‘Le Grand Mas’
De zuidzijde van ‘Le Grand Mas’

Onze volledig ingerichte gîtes zijn het hele jaar geopend voor bijvoorbeeld:

· Een weekje ontspannen

· Een weekend waarin u iets te vieren heeft (u kunt eten in de grote woonkamer van 35m2 en dansen in de multifunctionele ruimte)

· Een familiebijeenkomst of een seminar

· Een sportief verblijf (wandelen, fietsen, mountainbiken, kayakken)

· Een ‘basiskamp’ van waaruit u rustdagen kunt combineren met uitstapjes

 

De entree van de Grand Gîte (en van de Grand Mas)
De entree van de Grand Gîte (en van de Grand Mas)

We bieden u drie gîtes, een grote, een middel grote en een kleine. We hopen dat deze beantwoorden aan uw wensen. U kunt een, twee of zelfs alle drie de gîtes huren die een gezamenlijke capaciteit van 13 kamers hebben. Van elke gîte vindt u een korte beschrijving op de pagina ‘gîtes’.

In de maanden mei en juni en september en oktober is het ook mogelijk om de kamers van de grote gîte en de middelgrote gîte als individuele kamer te huren op basis van logies en ontbijt.

Het zwembad, de sauna, het tafelvoetbalspel, de verschillende speelterreinen en de multifunctionele ruimte zijn voor gemeenschappelijk gebruik (zie de pagina ‘gemeenschappelijke ruimtes’).

 

Le Mas du Canton onder de sneeuw
Le Mas du Canton onder de sneeuw

Met ‘Mas du Canton’ als vertrekpunt zijn er talloze mogelijkheden voor toeristische uitjes, wandel- en autotochten en bezichtigingen (de stoomtrein tussen St Jean du Gard en Anduze, de Bambouserie in Pra-France, de Grotten van Trabuc en van Les Demoiselles, avonturenparken, Nîmes, de ‘Grande Randonnée’ en andere wandeltochten).

Op anderhalf uur rijden kunt u zwemmen in de Middellandse Zee, de Camargue bezoeken of de Mont Aigual en de Mont Lozère, de ‘Gorges du Tarn’ en steden als Montpellier, Avignon en Arles.

 

Voor de beschikbaarheid en de prijzen kunt u ons het beste mailen in het Frans of in het Engels. Het is geen enkel probleem als dit niet foutloos Frans of Engels is. We zullen het zeker begrijpen. Nederlands of Duits daarentegen kunnen we niet begrijpen.

woning geregistreerd op Homelidays.com