De gemeenschappelijke ruimtes

Pétanque- en badmintonspelers
Pétanque- en badmintonspelers

Buiten de gîtes en de privé terrassen, de moestuin, de vruchtbomen, ons eigen huis en het huis en de tuin van onze huurster, wordt de rest van het complex en de geboden faciliteiten gezamenlijk gebruikt door alle gasten die er aanwezig zijn.

Dit zijn de parkeerterreinen, de verschillende looppaden, het zwembad en de sauna, de speelterreinen en de multifunctionele ruimte en natuurlijk de rest van het complex met het bos en de weiden.

 

Het zwembad en ‘Le Grand Mas’
Het zwembad en ‘Le Grand Mas’

Het zwembad (9x5m) en de sauna liggen op een afstand van 30m vanaf ‘Le Grand Mas’ in oostelijke richting.

De plek van het zwembad is zo gekozen omdat er dan vanaf 12 uur ’s middags tot aan het moment dat de zon onder gaat achter de Mont Brion, zon is. Vooral aan het einde van de middag is het hier heerlijk toeven. Een grote groene eik verschaft de nodige schaduw.

Een terrein van ongeveer 100m2 rondom het zwembad bied de mogelijkheid om te zonnebaden en te rusten. De groene eik en de oleander zorgen voor schaduwplekken.

 

De kamer met het tafelvoetbalspel
De kamer met het tafelvoetbalspel

In de buurt van het zwembad bevinden zich naast elkaar het ‘pétanque’ terrein en de zonneweide. ’s Avonds zorgen de bladeren van de netelboom hier voor een aangename schaduw.

Vlakbij de ingang van het terrein naast de toegangsweg, bevindt zich een Badmintonveld.

De kamer met het tafelvoetbalspel bevindt zich aan de tuinzijde onder het terras van de ‘Cantou’. Het is een kleine ruimte (3 bij 4m). Aan de muren hangen wat schilderijen. In de winter wordt de ruimte ook gebruikt om de ‘raïolettes’ (een uiensoort die speciaal in de Cevennes te vinden is) op te hangen en te bewaren.

Verder zijn er schommels, een basketbalmand en een handbaldoel aanwezig op het terrein

 

De multifunctionele ruimte (‘La Grange’) met de pingpongtafel
De multifunctionele ruimte (‘La Grange’) met de pingpongtafel

De grote multifunctionele ruimte ‘La Grange’ is ongeveer 60m2 (6 bij 10 m) groot en beslaat bijna de hele eerste verdieping aan de noordzijde van ‘Le Grand Mas’.

 

· Hier kan (vooral buiten het toeristenseizoen) tafeltennis gespeeld worden

· Bij slecht weer of wanneer de ouders aan het koken zijn, kunnen kinderen hier televisie kijken

· Bij speciale gelegenheden, bv een feest, kan de ruimte omgebouwd worden tot danszaal. De tafeltennistafel wordt dan ingeklapt en de banken en tafels opzij geschoven.

· Soms wordt de ruimte ook gebruikt voor seminars, als repetitieruimte voor koren, voor yogabeoefening enz.

 

Oleanders aan de zuidzijde
Oleanders aan de zuidzijde